Nyheter


AD 800-AM akustisk glaskross med anti mask funktion är nu SBSC godkänd i larmklass 3/4. Intyg nr 16-676AD 800-AM är den första akustiska glaskrossdetektorn med Anti-Masking som är testad och godkänd enligt nationell och internationell standard.
AD 800-AM är en ny generation av akustisk glaskrossdetektor med Anti-Masking funktion som uppfyller kraven för grad 3 av den nya standarden EN 50131-2-7-1:2013, vilket motsvarar rekommendationerna för högsäkerhetsanläggningar. Detektorn är utvecklad för att akustiskt detektera försök att ta sig in i ett skyddat område genom att krossa ett fönster eller glasparti.

Detektorn är baserad på den senaste mikroprocessortekniken och har ett antal avancerade algoritmer kopplade till akustiken i rummet (Digital Room Compensation).  Tack vare dessa algoritmer kan den särskilja mellan krossat glas och andra störande signaler. AD 800-AM har en nyutvecklad aktiv Anti-Masking funktion (övertäckningsskydd) med separat reläutgång för utökad säkerhet. Vid övertäckning av detektorn eller blockering av mikrofonen kommer detektorn att ställa ut Anti-Masking larm. Den är avsedd för inomhusmontage och kan monteras antingen i taket eller på väggen, motsatt till det skyddade glaspartiet.

Bevakningsområdet är 165°, vilket gör att en detektor kan bevaka ett flertal fönster i ett rum. Detektorn klarar av att detektera standardglas, härdat glas och laminerat glas.

DL S8 är en spiralkabel med 8 ledare och RJ45-kontakt i vardera änden. Spiralkabeln är avsedd för skjutdörrar, garagedörrar, portar och andra objekt där en flexibel kabel behövs. DL S8 är utförd i PUR vilket innebär att den är mer elastisk och hållbar än en PVC-kabel. Kabeln finns i två storlekar, 100 cm och 250 cm (rekommenderad utdragen längd). DL S8 passar till kopplingsdosan JB RJ45.

MC 440, SBSC godkänd klass 2, nu med större gap och öppningsskydd! Den uppfyller den nya EN normen och är SBSC godkänd.

MC 440 magnetkontakt för utanpåliggande montage med NC funktion som kan användas både i larm och passersystem för bevakning av t.ex. dörrar och fönster mot obehörig öppning.

Med större gap och öppningsskydd ger den ett utmärkt skydd i de flesta larminstallationer.

Kontakten har en design för att kunna monteras på de flesta material som trä, plast, aluminium och stål.

Vid montering på stål bör man använda de medföljande plastdistanserna både på magnetdelen och kontakdelen. De finns olika typer av montage vinklar och extra distanser för att klara de flesta installationer.

Nya MC 440 finns också med inbyggda resistanser för att klara de flesta installationer.

Typ MC 440

E-nr 6309310

Beskrivning Magnetkontakt utanpåliggande, NC, sabotagesskydd

Här finner ni våra produkter

  • adi.png
  • ahlsell.png
  • bbgruppen.png
  • copiax.png
  • elektroscandia.png
  • extronic.png
  • selga.png
  • solar.png
  • storel.png
  • teletec.png